insightsoftware https://insightsoftware.com/sv/ Tue, 06 Feb 2024 16:30:38 +0000 sv-SE hourly 1 https://insightsoftware.com/wp-content/uploads/2022/02/cropped-isw-favicon-32x32.png insightsoftware https://insightsoftware.com/sv/ 32 32 Kritiska skillnader: Kontrollprocent och intresseprocent samt deras inverkan på koncernredovisningen https://insightsoftware.com/sv/blog/kritiska-skillnader-kontrollprocent-och-intresseprocent-samt-deras-inverkan-pa-koncernredovisningen/ Fri, 19 Jan 2024 22:41:58 +0000 https://insightsoftware.com/?p=361706 Att förstå nyanserna mellan kontroll- och intresseprocenten är avgörande för en framgångsrik finansiell konsolidering. Även om kontroll- och intresseprocenten är sammankopplade begrepp är de inte synonyma, och skillnaderna mellan dem påverkar i hög grad hur företagen upprättar sina konsoliderade koncernredovisningar. Med kontroll- och intresseprocenten avses olika aspekter av en enhets ägande eller inflytande över ett […]

The post Kritiska skillnader: Kontrollprocent och intresseprocent samt deras inverkan på koncernredovisningen appeared first on insightsoftware.

]]>
Att förstå nyanserna mellan kontroll- och intresseprocenten är avgörande för en framgångsrik finansiell konsolidering. Även om kontroll- och intresseprocenten är sammankopplade begrepp är de inte synonyma, och skillnaderna mellan dem påverkar i hög grad hur företagen upprättar sina konsoliderade koncernredovisningar.

Med kontroll- och intresseprocenten avses olika aspekter av en enhets ägande eller inflytande över ett annat företag. Kontroll- och intresseprocenten avgör om ett företag måste konsolidera ett annat företag i sina finansiella rapporter, enligt Bokföringsnämnden (BFN). Konsolideringsprogram som Clausion från insightsoftware gör det enklare att fastställa kontroll- och intresseprocent när du sammanställer din ekonomiredovisning under konsolideringen.

Vad är kontrollprocenten?

Kontrollprocenten är procentandelen av ett företags rösträtter i ett annat företag – dvs. dess förmåga att påverka det andra företagets finansiella och operativa strategier. Detta beräknas genom att dividera det antal röster ett företag kan utöva i ett annat företag med det totala antalet röster i det företaget. Om exempelvis företag A äger 60 av 100 aktier i företag B och varje aktie ger en röst, har företag A en kontrollprocent på 60 % i företag B.

Enligt BFN måste ett företag konsolidera ett annat företag om det har ett bestämmande inflytande på mer än 50 % i det företaget. Detta innebär att företaget har befogenhet att styra det andra företagets finansiella och operativa strategier och kan dra nytta av dess verksamhet. I exemplet ovan måste exempelvis företag A, eftersom det har ett bestämmande inflytande på 60 % i företag B, konsolidera företag B i sina finansiella rapporter enligt BFN.

Vad är intresseprocenten?

Intresseprocenten är ett företags ägarandel i ett annat företag. Det beräknas genom att det redovisade värdet av ett företags innehav i ett annat företag divideras med företagets totala egna kapital. Om exempelvis företag C har investerat 300 000 kronor i företag D och företag D har ett totalt eget kapital på 500 000 kronor, har företag C en intresseprocent på 60 % i företag D.

Enligt BFN måste ett företag konsolidera ett annat företag om det har en intresseprocent på mer än 20 % i det företaget. Detta innebär att företaget har ett betydande inflytande över företagets finansiella och operativa strategier, och kan dela dess vinster eller förluster. I vårt exempel har företag C en intresseprocent på 60 %i i företag D, så företag C måste konsolidera företag D i sina finansiella rapporter.

Vad är skillnaden mellan kontrollprocent och intresseprocent?

Skillnaden mellan kontrollprocenten och intresseprocenten är att kontrollprocenten återspeglar den röststyrka som ett företag har i ett annat företag. Intresseprocenten återspeglar däremot ett företags ekonomiska intressen i ett annat. Kontrollprocenten och intresseprocenten kanske inte alltid är lika, beroende på hur investeringen värderas och hur rösträtterna fördelas.

Om exempelvis företag A äger 40 av 100 aktier i företag B, men varje aktie har två röster jämfört med andra aktieägares enda röst, har företag A en kontrollprocent på 57 % i företag B. Om företag A emellertid har investerat 250 000 kronor i företag B och företag B har ett totalt eget kapital på 500 000 kronor, har företag A en intresseprocent på 50 % i företag B.

Hur påverkar detta hur företag upprättar sina konsoliderade finansiella rapporter?

Skillnaden mellan kontroll- och intresseprocenten påverkar hur företag upprättar sina konsoliderade ekonomiredovisningar genom att fastställa hur stor del av dotterbolagets tillgångar, skulder, intäkter och kostnader som ingår i moderbolagets finansiella rapporter. Så här säger BFN:

  • När ett företag konsoliderar ett annat företag baserat på kontrollprocenten måste det använda den fullständiga konsolideringsmetoden. Det ska ta med alla tillgångar, skulder, intäkter och kostnader i dotterbolagets finansiella rapporter och eliminera koncerninterna transaktioner och saldon.
  • När ett företag emellertid konsoliderar ett annat baserat på intresseprocenten måste det använda kapitalandelsmetoden. Detta innebär att det måste redovisa sin investering i dotterbolaget till anskaffningsvärdet plus sin andel av vinst eller förlust efter förvärvet och eliminera eventuella utdelningar från dotterbolaget.

Förenkla beräkningar av kontroll- och intresseprocent med Clausion

Kontroll- och intresseprocent är två viktiga begrepp i BFN som påverkar hur företag upprättar sina konsoliderade finansiella rapporter. Kontroll- och intresseprocenten är inte alltid lika, eftersom det kan finnas faktorer som påverkar nivån på det bestämmandeinflytande eller de ekonomiska fördelar som ett företag har över ett annat företag. Det är viktigt att förstå den invecklade dynamiken mellan kontroll- och intresseprocenten, deras betydelse och hur de påverkar den slutliga strukturen och utformningen av den konsoliderade finansiella rapporten.

Clausion är ett omfattande verktyg för finansiell konsolidering och rapportering som gör det möjligt för ditt finansteam att effektivisera konsolideringsprocesser, inklusive beräkningen av kontroll- och intresseprocentandelarna.

  • Dataaggregering: Tillhandahåller en mer omfattande förståelse av ägarstrukturer och ägarintressen genom att möjliggöra aggregering av olika finansiell information från dotterbolag.
  • Hantering av koncerninterna transaktioner: Hjälper till att spåra och hantera koncerninterna transaktioner, garanterar korrekta elimineringsprocesser och undviker misstag i procentberäkningar.
  • Automatiserade compliance rapporter: Tillhandahåller automatiserade kontroller som uppfyller BFN:s krav för att hjälpa till att korrekt fastställa kontrollprocentsatser baserat på ägande, rösträtt och ekonomiska intressen.
  • Realtidsrapportering: Underlättar realtidsrapportering, vilket gör det möjligt för finansteamen att snabbt få aktuella data och besluta om kontroll- och intresseprocent med kunskap.
  • Anpassningsbara mallar: Erbjuder mallar som kan anpassas för att uppfylla BFN:s regler, vilket underlättar konsekvent och kompatibel finansiell rapportering bland dotterbolag.

Med Clausions omfattande kapacitet kan svenska finansteam klara de invecklade konsolideringsutmaningar de står inför med större noggrannhet, compliance och operativ effektivitet när de fastställer kontroll- och intressenivåer i enlighet med BFN:s krav.

Beställ en demonstration av Clausion för att se hur programmet kan effektivisera dina beräkningar av kontroll- och intresseprocent, och förenkla dina finansiella konsolideringsprocesser.

The post Kritiska skillnader: Kontrollprocent och intresseprocent samt deras inverkan på koncernredovisningen appeared first on insightsoftware.

]]>
Allmänna principer för eliminering av koncerninterna konton enligt Bokföringsnämnden https://insightsoftware.com/sv/blog/allmanna-principer-for-eliminering-av-koncerninterna-konton-enligt-bokforingsnamnden/ Tue, 16 Jan 2024 23:07:16 +0000 https://insightsoftware.com/?p=361365 Bokföringsnämnden (BFN) anger principerna för finansiell konsolidering, inklusive eliminering av koncerninterna konton för att säkerställa en korrekt representation av en koncerns finansiella ställning. Konsolideringsprocessen, samtidigt som den syftar till att ge en noggrann beskrivning av en koncerns ekonomiska ställning, står inför utmaningen med interna transaktioner som kan snedvrida denna representation. Att förstå de allmänna principerna […]

The post Allmänna principer för eliminering av koncerninterna konton enligt Bokföringsnämnden appeared first on insightsoftware.

]]>
Bokföringsnämnden (BFN) anger principerna för finansiell konsolidering, inklusive eliminering av koncerninterna konton för att säkerställa en korrekt representation av en koncerns finansiella ställning.

Konsolideringsprocessen, samtidigt som den syftar till att ge en noggrann beskrivning av en koncerns ekonomiska ställning, står inför utmaningen med interna transaktioner som kan snedvrida denna representation. Att förstå de allmänna principerna för eliminering av koncerninterna konton är absolut nödvändigt för att rätta till dessa snedvridningar, och säkerställa att endast externa transaktioner påverkar de konsoliderade årsredovisningarna. Konsolideringsprogram som Clausion från insightsoftware gör det enklare att eliminera koncerninterna konton under konsolideringen.

Vad är koncerninterna operationer?

Koncerninterna operationer är transaktioner mellan enheter som tillhör samma koncern. De kan påverka olika finansiella aspekter av koncernen och dess komponenter, inklusive tillgångar, skulder, intäkter och kostnader. Koncerninterna transaktioner måste dock elimineras under konsolideringsprocessen för att ge en rättvis och korrekt bild av koncernens finansiella ställning och resultat. Att eliminera koncerninterna transaktioner ger intressenterna en helhetssyn över koncernens konsoliderade finansiella ställning och operativa resultat.

De olika typerna av koncerninterna operationer

Att förstå och på lämpligt sätt redovisa transaktioner inom koncernen är avgörande under konsolideringsprocessen för att säkerställa att koncernredovisningen är korrekt och tillförlitlig. De olika typerna av koncerninterna transaktioner är följande:

  • Affärstransaktioner: Detta är transaktioner som omfattar utbyte av varor eller tjänster mellan koncernenheter, t.ex. försäljning, köp, överföringar eller leasing. De kan resultera i orealiserade vinster eller förluster, koncerninterna fordringar eller skulder samt koncerninterna intäkter eller kostnader.
  • Finansiella transaktioner: Dessa transaktioner omfattar överföring av medel eller finansiella instrument mellan koncernenheter, såsom lån, utdelningar, ränta, garantier eller derivat. De kan resultera i koncerninterna saldon, intäkter eller kostnader, samt vinster eller förluster.
  • Investeringstransaktioner: Investeringstransaktioner innebär förvärv eller avyttring av egna kapitalandelar eller andra tillgångar mellan koncernföretag, såsom aktier, obligationer, fastigheter eller immateriella tillgångar. De kan leda till förändringar i koncernens ägarstruktur, goodwill eller negativ goodwill samt koncerninterna vinster eller förluster.
  • Omstruktureringstransaktioner: Det rör sig om transaktioner som innebär en omorganisation av koncernstrukturen eller -verksamheterna, inklusive fusioner, förvärv, avknoppningar, likvideringar och samriskföretag. De kan resultera i förändringar i koncernens sammansättning, konsolideringsjusteringar och koncerninterna vinster eller förluster.

Avveckling av koncerninterna transaktioner inom konsolideringen

Eliminering av koncerninterna transaktioner inom konsolideringen styrs av det regelverk som fastställts av Bokföringsnämnden (BFN) baserat på IFRS-standarder. Huvudprinciperna är följande:

  1. De konsoliderade finansiella rapporterna bör återspegla koncernens finansiella ställning och resultatet som om den vore en enda ekonomisk enhet.
  2. Koncernredovisningen bör inte omfatta effekterna av koncerninterna transaktioner som inte har någon ekonomisk innebörd eller inverkan på externa parter.
  3. De konsoliderade finansiella rapporterna bör upprättas enligt enhetliga redovisningsprinciper och enligt enhetliga rapporteringsdatum för alla koncernföretag.
  4. Den konsoliderade redovisningen bör tillämpa väsentlighetströskeln för att fastställa om en transaktion inom en koncern är tillräckligt betydande för att kräva eliminering.
  5. De konsoliderade redovisningarna bör använda lämpliga metoder för att eliminera transaktioner inom koncernen beroende på deras art och egenskaper.

Metoder för eliminering av koncerninterna transaktioner är avgörande i konsolideringsprocessen, för att säkerställa att koncernens finansiella rapporter korrekt återspeglar dess övergripande finansiella ställning och resultat. Eliminering metoder för transaktioner inom koncernen är följande:

  • Fullständigt eliminering tar bort alla koncerninterna saldon och transaktioner från den konsoliderade årsredovisningen. Fullständig eliminering tillämpas på kommersiella och finansiella transaktioner som sker inom samma rapporteringsperiod och valuta.
  • Delvis eliminering justerar endast den del av koncerninterna saldon och transaktioner som påverkar det konsoliderade nettoresultatet eller eget kapital. Delvis eliminering tillämpas på finansiella transaktioner som sker över olika rapporteringsperioder eller valutor och investeringstransaktioner som resulterar i förändringar i ägarintressen inom koncernen.
  • Proportionell eliminering innebär att fördela koncerninterna saldon och transaktioner till icke-kontrollerande intressen baserade på deras relativa andel av ägandet. Proportionellt eliminering tillämpas på investeringstransaktioner som resulterar i förändringar i ägarintressen utanför koncernen.

Enkelt eliminering av koncerninterna konton med Clausion

Clausion Financial Performance Management innehåller en heltäckande lösning för företagets resultathantering samt tillhörande implementeringstjänster. Det är en extremt flexibel lösning som gör det möjligt för organisationer att använda flera olika redovisningsprinciper samtidigt, vilket gör det till ett idealiskt val att förenkla eliminering av koncerninterna konton för ditt finansteam. Clausion gör konsolideringsprocessen smidigare och mer exakt med:

  • Strömlinjeformade och automatiska processer: Automatisera spårningen och loggningen av transaktioner mellan koncernföretag, frigör tid för ditt team och gör det möjligt för dem att fokusera mer på strategiska uppgifter och mindre på manuell dataspårning.
  • Förenklad compliance: Clausion tar bort stressen för complience-regler från ditt team genom att se till att dina elimineringar överensstämmer med BFN- och IFRS-standarder.
  • Bättre beslutsfattande: Få en heltäckande bild av dina transaktioner som beaktar både kvantitativa och kvalitativa faktorer, så att du kan fatta välgrundade beslut om vilka transaktioner som ska elimineras och vilka som ska konsolideras.
  • Anpassade lösningar: Clausion har flexibla eliminering metoder för att passa de många olika transaktionstyperna och ägar-/kontrollnivåerna för förenklade processer och större noggrannhet.
  • Minskad felmarginal: Automatisering minskar avsevärt risken för fel i elimineringsprocessen, vilket gör att teamet kan känna sig trygga med att endast väsentliga koncerninterna transaktioner elimineras, vilket leder till mer korrekta och tillförlitliga koncernredovisningar.

Koncerninterna transaktioner är vanliga inom komplexa företagskoncerner och kan få betydande konsekvenser för upprättandet och utformningen av koncernredovisningar. Bokföringsnämnden ger vägledning om hur man identifierar och eliminerar koncerninterna operationer i enlighet med IFRS-principerna. Huvudmålen är att se till att den konsoliderade redovisningen återspeglar den ekonomiska verkligheten för koncernen som helhet och att ge användbar information till externa användare. Genom att utnyttja Clausion kommer ditt finansteam inte bara att få större effektivitet, utan förtroende för äktheten och compliance av din konsoliderade redovisning.

Be om en demonstration av Clausion för att se hur det kan hjälpa dig med elimineringar av dina koncerninterna konton.

 

The post Allmänna principer för eliminering av koncerninterna konton enligt Bokföringsnämnden appeared first on insightsoftware.

]]>
Obligatoriska och frivilliga uträkningar enligt Bokföringsnämndens standarder https://insightsoftware.com/sv/blog/obligatoriska-och-frivilliga-omrakningar-enligt-bokforingsnamndens-standarder/ Fri, 12 Jan 2024 22:13:28 +0000 https://insightsoftware.com/?p=361749 Att navigera i världen med finansiella rapporter inom ramen för Bokföringsnämndens (BFN:s) standarder innebär en nyanserad förståelse av inflationsjusteringar – både obligatoriska och frivilliga. Dessa uträkningar spelar en central roll för att säkerställa att de finansiella rapporterna är korrekta och tillförlitliga, och för att anpassa dem till föränderliga redovisningsstandarder och lagstadgade krav. Uträkningar i konsolidering […]

The post Obligatoriska och frivilliga uträkningar enligt Bokföringsnämndens standarder appeared first on insightsoftware.

]]>
Att navigera i världen med finansiella rapporter inom ramen för Bokföringsnämndens (BFN:s) standarder innebär en nyanserad förståelse av inflationsjusteringar – både obligatoriska och frivilliga. Dessa uträkningar spelar en central roll för att säkerställa att de finansiella rapporterna är korrekta och tillförlitliga, och för att anpassa dem till föränderliga redovisningsstandarder och lagstadgade krav.

Uträkningar i konsolidering är justeringar i finansiella rapporter för en koncern som är konsoliderad under ett moderbolag. Uträkningar är nödvändiga för att eliminera koncerninterna transaktioner, harmonisera redovisningsprinciper och presentera koncernen som en enda ekonomisk enhet. I det här inlägget kommer vi att förklara de olika typerna av omräkning, hur man använder dem och hur de skiljer sig mellan Bokföringsnämnden och IFRS. Konsolideringsprogram som Clausion från insightsoftware gör det enklare att utföra uträkningar under konsolideringen.

Typer av omräkning

Uträkningar kan delas in i två typer: obligatoriska uträkningar och valfria uträkningar. Obligatoriska uträkningar är nödvändiga till följd av ändrade redovisningsprinciper eller korrigering av väsentliga fel, medan frivilliga uträkningar ger företag möjlighet att öka den finansiella transparensen utöver obligatoriska revideringar.

Obligatoriska uträkningar

Obligatoriska uträkningar är sådana som krävs enligt redovisningsstandarderna eller lagen för att säkerställa en sann och rättvis bild av koncernens finansiella ställning och resultat. Enligt Bokföringsnämnden måste du till exempel eliminera koncernintern försäljning och koncerninterna köp, fordringar och leverantörsskulder, utdelningar och orealiserade vinster eller förluster från koncerninterna transaktioner. Du måste också anpassa dotterbolagens redovisningsprinciper till moderbolagets, t.ex. avskrivningsmetoder, lagervärderingsmetoder och intäktsredovisningskriterier. Obligatoriska uträkningar säkerställer att den konsoliderade redovisningen är konsekvent, jämförbar och tillförlitlig.

Valfria uträkningar

Valfria uträkningar krävs inte enligt redovisningsstandarderna eller lagen, men tillåts eller rekommenderas för att förbättra kvaliteten på den konsoliderade finansiella redovisningen. Enligt Bokföringsnämnden kan du till exempel omklassificera poster i resultaträkningen eller balansräkningen för att få en bättre presentation eller upplysning. Du kan också justera dotterföretagens redovisade värden för tillgångar och skulder så att de återspeglar deras verkliga värden vid förvärvstidpunkten. Valfria uträkningar kan öka koncernredovisningens relevans, transparens och användbarhet.

Tillämpa uträkningar

Om du vill tillämpa uträkningar under konsolideringen måste du identifiera de poster som behöver justeras, beräkna justeringsbeloppen och registrera dem i konsolideringskalkylbladet eller -journalen.

Ett exempel:

  • För att eliminera koncernintern försäljning och koncerninterna inköp måste du identifiera försäljnings- och inköpsbeloppet mellan moderbolaget och dess dotterbolag, och dra av dem från den konsoliderade försäljningsintäkten och försäljningskostnaden.
  • För att anpassa dotterbolagens redovisningsprinciper till moderbolagets måste du identifiera skillnaderna i redovisningsprinciperna, beräkna effekterna av dessa skillnader på dotterbolagens finansiella rapporter och justera dem i enlighet med detta i konsolideringskalkylbladet eller koncernjournalen.

Skillnader mellan Bokföringsnämnden och IFRS

Skillnaderna mellan Bokföringsnämnden och IFRS avser huvudsakligen frivilliga uträkningar. Även om vissa frivilliga uträkningar som Bokföringsnämnden tillåter kan vara obligatoriska eller förbjudna enligt IFRS, finns det betydande skillnader i särredovisningen.

Exempelvis föreskriver IFRS att de redovisade värdena för dotterföretagens tillgångar och skulder ska justeras så att de återspeglar deras verkliga värden per förvärvstidpunkten, tillsammans med redovisning av goodwill eller förvärvsvinsten till följd av rörelseförvärv. Omvänt anses dessa justeringar som frivilliga när det gäller Bokföringsnämnden. Dessutom medför IFRS begränsningar för omklassificering av poster i resultaträkningen eller balansräkningen såvida inte detta krävs enligt en särskild standard, medan Bokföringsnämnden ger större flexibilitet när det gäller att välja att genomföra dessa omvärderingar.

Förenkla dina återställningsprocesser med Clausion

Bokföringsjusteringar för uträkningar kan vara komplexa och tidskrävande, särskilt om du har flera dotterbolag med olika redovisningsprinciper och valutor. Därför kan konsolideringsprogram som Clausion från insightsoftware göra ditt liv enklare. Clausion är en molnbaserad lösning som automatiserar och förenklar konsolideringsprocesser och effektiviserar både obligatoriska och valfria uträkningar enligt Bokföringsnämnden genom flera funktioner:

  • Regler för automatisk omräkning: Clausion kan konfigureras så att fördefinierade regler för omräkning tillämpas automatiskt. För obligatoriska uträkningar som koncernintern eliminering eller goodwillallokering kan programvaran tillämpa dessa regler konsekvent mellan dotterbolag.
  • Flexibel anpassning: Programvaran möjliggör anpassning för att rymma valfria uträkningar baserat på ditt företags preferenser och omdöme. Användare kan definiera och tillämpa valfria justeringar efter behov, samtidigt som överensstämmelse med Bokföringsnämndens riktlinjer säkerställs.
  • Stöd för konsolideringsmetod: Clausion underlättar tillämpningen av olika konsolideringsmetoder (fullständig konsolidering, proportionell konsolidering eller kapitalandelsmetod) som baseras på varje dotterföretags särdrag, vilket effektiviserar konsolideringsprocessen.
  • Hantering av flera valutor: Med tanke på komplexiteten när det gäller att räkna om utländska dotterbolag i förhållande till rapporteringsvalutan kan Clausion hantera transaktioner i flera valutor och tillämpa lämpliga växelkurser för en korrekt konsolidering.
  • Konsekvens och compliance av policy: Genom att använda fördefinierade mallar och regler i Clausion kan ditt finansteam säkerställa konsekvent tillämpning av Bokföringsnämndens riktlinjer, minimera fel och säkerställa compliance av regler och bestämmelser.
  • Dokumentations- och rapporteringsfunktioner: Clausion möjliggör detaljerad dokumentation av omräkningsprocessen, underlättar verifieringskedjor och genererar omfattande rapporter som beskriver både obligatoriska och valfria justeringar som görs under konsolideringen.
  • Integrering och datahantering: Programvaran integreras med befintliga finansiella system och databaser, vilket underlättar smidig dataöverföring och säkerställer att alla nödvändiga finansiella data införlivas korrekt i konsolideringsprocessen.
  • Uppdateringar och compliance spårning: Clausion-programvaran hålls uppdaterad med Bokföringsnämndens och IFRS riktlinjer, hjälper ditt team att följa eventuella förändringar i redovisningsstandarder och se till att uträkningar anpassas till de senaste regleringarna.
  • Revisionsstöd och transparens: Programvaran tillhandahåller insyn i omräkningsprocessen, vilket gör det lättare för revisorer att granska och validera den konsoliderade finansredovisningen.
  • Effektivitet och tidsbesparing: Clausion automatiserar repetitiva uppgifter och tillhandahåller en centraliserad plattform för konsolidering, och hjälper på så sätt till att spara tid och effektiviserar finansteamets arbete.

Uträkningar är nödvändiga för konsolideringsprocessen för att ge en sann och rättvis bild av koncernens finansiella ställning och resultat. De kan klassificeras i obligatoriska och frivilliga uträkningar beroende på om de är obligatoriska eller tillåtna enligt redovisningsstandarderna eller lagen. Uträkningar skiljer sig mellan Bokföringsnämndens och IFRS, huvudsakligen i fråga om frivilliga uträkningar. Genom att använda konsolideringsprogram som Clausion från insightsoftware kan du få hjälp med uträkningar i konsolideringen genom att automatisera och förenkla konsolideringsprocesser.

Fråga efter en demonstration av Clausion för att se hur programmet kan hjälpa till med dina uträkningar.

The post Obligatoriska och frivilliga uträkningar enligt Bokföringsnämndens standarder appeared first on insightsoftware.

]]>
insightsoftware förvärvar Clausion, expanderar konsolidering, budgetering och planering till Finland https://insightsoftware.com/sv/blog/2022-05-24/ Mon, 26 Sep 2022 16:47:48 +0000 https://insightsoftware.com/?p=259694 Denna affär accelererar tillväxtmöjligheter och globalt fotavtryck för båda organisationerna RALEIGH, NC – 24 maj 2022 – insightsoftware, en global leverantör av rapporterings-, analys- och performance management lösningar, meddelade idag att de har förvärvat Clausion, en leverantör av molnbaserade lösningar och tjänster för företagsprestandahantering. Med detta förvärv utökar insightsoftware sina konsoliderings- och budgeterings- och planeringserbjudanden […]

The post insightsoftware förvärvar Clausion, expanderar konsolidering, budgetering och planering till Finland appeared first on insightsoftware.

]]>
Denna affär accelererar tillväxtmöjligheter och globalt fotavtryck för båda organisationerna

RALEIGH, NC – 24 maj 2022 – insightsoftware, en global leverantör av rapporterings-, analys- och performance management lösningar, meddelade idag att de har förvärvat Clausion, en leverantör av molnbaserade lösningar och tjänster för företagsprestandahantering. Med detta förvärv utökar insightsoftware sina konsoliderings- och budgeterings- och planeringserbjudanden i Finland. Affären visar också insightsoftwares engagemang för att skala globalt och utöka sitt fotavtryck över hela Europa.

Budgetering och planering i dagens affärsmiljö förändras ständigt, vilket gör det avgörande att en organisation har flexibla och pålitliga budgetverktyg. Samtidigt ökar efterfrågan på transparens i finansiell konsolidering. Clausions plattform för planering och finansiell konsolidering är utformad för att fungera som centrum för all finansiell data. Som en molnbaserad lösning erbjuder den nästan i realtid on-demand-åtkomst till en organisations operativa och finansiella data och konverterar dessa data till en enhetlig form. Användare kan fokusera på att analysera data snarare än att samla in dem, vilket i slutändan sparar tid och pengar och minskar de övergripande riskerna. Clausion integreras med insightsoftwares marknadsledande funktionalitet för finansiell rapportering för att ge stora till medelstora företag och offentliga kunder möjlighet att rapportera om alla delar av sin verksamhet.

”I varje organisation, stor som liten och oavsett bransch, är budgetering och planering en kritisk affärskomponent. Detta är ett betydande tillväxtområde för insightsoftware, och det är en viktig förlängning av finansiell rapportering – vårt bröd och smör”, säger Jim Triandiflou, VD för insightsoftware. ”Clausions plattform för finansiell konsolidering och affärsplanering kompletterar vår produktportfölj när vi fortsätter att expandera till nya marknader och hjälper fler ekonomi- och driftteam att låsa upp sin affärsdata. Vi ser fram emot att välkomna Clausions duktiga medarbetare, kunder och partners till insightsoftware-familjen.”

”Vi är glada över att ansluta oss till insightsoftware, ett företag som delar vår vision för tillväxt, såväl som vårt engagemang för våra anställda, kunder och partners”, säger Tomi Lod, VD för Clausion. ”Den här transaktionen kommer att göra det möjligt för oss att skala snabbare, samtidigt som våra kunder får tillgång till utökade erbjudanden och tjänster som backas upp av styrkan i en global organisation. Att gå med i insightsoftware representerar nästa kapitel för Clausion. Jag är otroligt stolt över vad vårt team har åstadkommit tillsammans.”

Iikka Moilanen, Investment Professional på Verdane (Clausion är ett Verdance Portfolio-företag): ”Verdane är oerhört glad över att ha varit en del av resan under de senaste åren och att nu få se Clausion gå in i nästa fas av sin tillväxt. Efter att ha börjat bygga en oberoende verksamhet efter de många framgångsrika åren under Basware, har Clausion-teamet under de senaste fyra åren framgångsrikt lanserat den nuvarande molnbaserade produkten och tagit de första stegen mot en internationalisering av företaget, samt, viktigare, gått samman med Tabella för att bredda utbudet för att täcka kundernas behov från små till medelstora företag. Jag vill passa på att tacka och gratulera Tomi och hela teamet både på Clausion och insightsoftware. Vi är övertygade om att Clausions produkt kommer att ge ett utmärkt tillskott till insightsoftwares portfölj, och hjälpa till att förbättra kvaliteten i finansiell rapportering för kunder på nya marknader globalt.”

insightsoftwares förvärv av Clausion följer på ytterligare investeringar som man har gjort för att utöka erbjudanden för budgetering och planering, verksamhetsrapportering och molnbaserade redovisningsregler, inklusive förvärven av CALUMO, Magnitude Software och Legerity.

Access Partners agerade finansiell rådgivare åt Verdane och andra aktieägare i Clausion.

Om insightsoftware
insightsoftware är en ledande leverantör av lösningar för rapportering, analys och performance management. Över 30 000 organisationer världen över förlitar sig på att vi stödjer affärsbehov inom områdena redovisning, ekonomi, drift, leveranskedja, skatt, budgetering, planering, HR och informationshantering. Vi gör det möjligt för CFO-kontoret att ansluta till och förstå deras data i realtid så att de proaktivt kan driva större finansiell intelligens i hela organisationen. Våra förstklassiga lösningar ger kunderna ökad produktivitet, synlighet, noggrannhet och efterlevnad. Läs mer på insightsoftware.com.

Om Clausion
Clausion är ett oberoende och erfaret tillväxtföretag som erbjuder molnbaserade lösningar och tjänster för företagsprestandahantering som gör det möjligt för kunder att lyckas i sitt dagliga liv. Deras branschoberoende lösning kombinerar finansiell konsolidering och affärsplaneringssystem, inklusive tilläggspaketlösningar för IFRS, alla GAAP och offentlig sektor. För att lära dig mer, besök clausion.com.

Mediakontakter

CCgroup för insightsoftware
insightsoftware@ccgrouppr.com

Ashley Yakopec
Public Relations and Communications Manager
ashley.yakopec@insightsoftware.com

The post insightsoftware förvärvar Clausion, expanderar konsolidering, budgetering och planering till Finland appeared first on insightsoftware.

]]>